top of page

vr 01 sep

|

Haarlem

Sound Bath Healing

Relax, Recharge and Renew

Sound Bath Healing
Sound Bath Healing

Tijd & Locatie

01 sep 2023, 20:00 – 21:30

Haarlem, Spaarnwouderstraat 69, 2011 AC Haarlem, Nederland

Meer informatie

Wat is een klankbad (sound bath) precies en waarom heeft het zo’n helende practice? 

DE GONG ALS HELEND INSTRUMENT: DIT IS WAT HET DOET MET JE LIJF EN HERSENEN

Wanneer je een duik in een klankbad neemt, ontspan je terwijl je omgeven wordt door klankzee van de gong. De gong wordt al eeuwenlang gebruikt als helend instrument. Bronnen beschrijven dat het gebruik van de gong zelfs terug gaat naar 1.600 jaar voor Christus. Tijdens het klank bad ontspan je op een yoga- of meditatiemat. Je kunt jezelf bedekken met een deken, kussens gebruiken voor ondersteuning en je ogen bedekken als je wilt. 

We zullen voorafgaand aan het klankbad wat kundalini yoga oefeningen doen dithelpt je beter te ontspannen daarna. De geluiden hebben een rustgevend effect op je zenuwstelsel, lichaam en geest, waardoor je je diep ontspannen en gerevitaliseerd voelt. Precies zoals na een heerlijke massage :-). 

GELUID REIST DOOR WATER

Een klankbad is gebaseerd op het principe dat we bestaan uit energie en al onze cellen een bepaalde frequentie hebben. Wanneer ons lichaam gezond is en we een positieve instelling hebben, is deze frequentie anders dan wanneer we ons gestrest en overweldigd voelen. Geluid kan door water reizen. Ons lichaam bestaat voor 60% of meer uit water, waardoor het geluid onze cellen kan binnendringen, geblokkeerde energie weer in beweging kan brengen en op deze manier emotionele en fysieke harmonie kan brengen. Het effect is een verbetering van je algehele gezondheid en welzijn.

DIT GEBEURT ER IN JE HERSENEN TIJDENS EEN KLANKBAD

De geluiden van de gong beïnvloeden het ritme van je ademhaling en hartslag, en helpen je om een staat te brengen waarin je hersenen rustgevende ​​alpha-golven produceren. Ons brein komt in een alpha-hersengolf-toestand wanneer we creatief zijn of diep kunnen ontspannen. Hierna volgt een theta hersengolf-toestand. Deze toestand wordt geassocieerd met diepe meditatie, hypnose en de REM-slaap. Dit is waarom je levendige dromen kunt ervaren tijdens een klankbad. Het is ook mogelijk dat oude emoties naar boven komen. Dit proces kan een beetje ongemakkelijk zijn, maar zolang je met je aandacht je adem blijft volgen gaat het goed.

PRAKTISCH:

Je hoeft geen ervaring te hebben een open mind is voldoende.

KLANKBAD; Na de korte yoga oefeningen maak je klaar om de 'gongbad' te ontvangen, dat je liggend ondergaat. Dit duurt ongeveer 45 minuten.

KUNDALINI YOGA Kundalini Yoga is een krachtige, actieve vorm van yoga. Een combinatie van oefeningen en meditatie, inspanning en ontspanning, klank en stilte.

Inloop: 19:45 uur Start: 20:00 uur 

Einde: 21:30 uur en daarna thee voor wie wil.

Aanmelden:

Stephanie Selhorst

0646706439

touchedbyinfinity@gmail.com

www.touchedbyinfinity.com

Kosten;  €20 incl thee met iets lekkers

Deel dit evenement

bottom of page