top of page

vr 02 feb

|

Haarlem

Yoga Nidra & Gong

Volledige ontspanning met Yoga Nidra en Gong!

Yoga Nidra & Gong
Yoga Nidra & Gong

Tijd & Locatie

02 feb 2024, 20:00 – 21:30

Haarlem, Spaarnwouderstraat 69, 2011 AC Haarlem, Nederland

Meer informatie

Deze avond is er een mooie samenwerking tussen Marijke en Stephanie. Wij zullen je een mooie avond bezorgen door middel van Yoga Nidra met de Gong te combineren.

Marijke zal beginnen met Yoga Nidra als voorbereiding om te gong te ontvangen.

Yoga nidra is een vorm van yoga waarbij het lichaam helemaal stil wordt, je kunt bij een diepe rust in jezelf komen. Het woord nidra betekent letterlijk ’slaap’. Toch is het niet de bedoeling dat je daadwerkelijk slaapt tijdens de yoga sessie. Je aandacht blijft bij de stem die je ‘erbij’ houdt, zonder dat je daar verder enige moeite voor doet. Met een Yoga nidra sessie kun je in een diepe ontspanning komen en zelfs tot 4 uren slaap compenseren.

Deze avond zal de yoga Nidra je lichaam en mind voorbereiden voor op het klanken bad. Vanuit de ontspanning werken de klanken van de gong namelijk krachtig door.

Wat is een klankbad precies en waarom heeft het zo’n helende werking?

DE GONG ALS HELEND INSTRUMENT: DIT IS WAT HET DOET MET JE LIJF EN HERSENEN Wanneer je een duik in een klankbad neemt, ontspan je terwijl je omgeven wordt door klankzee van de gong. De gong wordt al eeuwenlang gebruikt als helend instrument. Bronnen beschrijven dat het gebruik van de gong zelfs terug gaat naar 1.600 jaar voor Christus. Tijdens het klank bad ontspan je op een yoga- of meditatiemat. Je kunt jezelf bedekken met een deken, kussens gebruiken voor ondersteuning en je ogen bedekken als je wilt. De geluiden hebben een rustgevend effect op je zenuwstelsel, lichaam en geest, waardoor je je diep ontspannen en gerevitaliseerd voelt. Precies zoals na een heerlijke massage.

PRAKTISCH:

Je hoeft geen ervaring te hebben een open mind is voldoende.

Inloop: 19:45 uur Start: 20:00 uur Einde: 21:30 uur en daarna thee voor wie wil.

Aanmelden: Stephanie Selhorst 0646706439 touchedbyinfinity@gmail.com www.touchedbyinfinity.com

Kosten; €30 incl thee met iets lekkers

Deel dit evenement

bottom of page