top of page
Gong Sessie Touched by infinity

Gong

“The gong is not a musical instrument; the gong is God. It is the most pure sound that man could create out of which comes all music, all sounds and all words.”    

 

-Yogi Bhajan

De Gong is een oud en heilig instrument van genezing, verjonging en transformatie

De Gong neemt ons mee op een spirituele reis van klank en brengt ons naar de bron van ons meest intieme zelf. De gong symboliseert de klank “AUM of OM” of “OHM”. “AUM” is de klank van de totale resonantie van het universum. Het woord GONG betekent “Generating OHM”, dus het genereren van deze klank, de oerklank. Het begin van alles. De Gong produceert een sterke geluidsgolf, bijna tastbaar voor het lichaam. Het fysieke lichaam wordt overspoeld door geluid en wordt gestimuleerd vanaf het oppervlak van de huid tot in elke cel.

Spanningen en blokkades 

Op een fysieke niveau, laat de gong spanningen en blokkades in het lichaam los, het stimuleert een verbeterde werking van het klierenstelsel en zenuwstelsel, prana, onze vitale levenskracht, wordt verhoogt en de circulatie wordt gestimuleerd.

Het geluid van een levende gong stimuleert circulatie, terwijl haar breed scala aan frequenties de zenuwuiteinden stimuleren en dit kan nuttig zijn bij het herstellen van verwondingen in welke zenuw schade is opgetreden.

Invloed op het klierenstelsel 

Een blessure en ziekte zijn gerelateerd aan een emotionele of stresssituatie, de resonanties van de gong zijn dan van invloed op de lichamelijke gezondheid door in deze gebieden door te dringen. Het blijkt ook dat het geluid van de gong het klierweefsel systeem naar een hoger niveau van functioneren stimuleert. De hypofyse lijkt rechtstreeks beïnvloed te worden door de klank en dit geeft weer een balancerende werking op het hele klierweefsel systeem.

Wil je ook touchedbyinfinity ervaren?

 neem dan contact met mij op.

De Gong zuivert en verstilt de geest

De gong werkt ook diep op het mentale, emotionele en geestelijke lichaam. De gong zuivert en verstilt de geest. Letterlijk doorsnijden de klanken en resonanties de lineaire geest en verwijdert de rommel uit ons onderbewuste denken, waardoor je meer in contact komt met je stralende en authentieke zelf. De gong heeft de capaciteit om ons te brengen tot onze neutrale gedachten en dat is de wijze en niet-oordelende geest. De gong helpt om gedachten weer terug naar nul te brengen, een staat van stilte waar je toegang hebt tot je aangeboren wijsheid.

Gong en slapen

Het geluid van de gong werkt op de Alpha- Theta- en misschien zelfs op de Delta-hersengolven. Zelfs wanneer je slapend de klanken ondergaat heeft de gong invloed.

Informatie & Tarieven

Gong bad sessie  

Bekijk mijn agenda wanneer de eerst volgende gong bad sessie plaats vindt.

Ook kun je mij benaderen voor een gong bad

op locatie voor een groep of individueel.

Privé Gong bad 

Individuele gong sessie

60 minuten: € 65,- 

bij 2 personen € 55,- pp. 

plus eventuele reiskosten.

Privé Groepssessie 

Tarief in overleg.

Yoga Studio 

Ik geef op maandag avond les in Studio BE

Spaarnwoudestraat 69 te Haarlem

van 20.00 uur tot 21.30 uur. 

bottom of page