top of page

Het Stralende Lichaam - The Radiant Body

 

Het laatste lichaam van de tien lichamen in Kundalini Yoga is het stralende lichaam ook wel genoemd “Één-Plus” lichaam.



Het Stralende Lichaam geeft je spirituele royalty en uitstraling. Dit lichaam bevindt zich aan de bovenkant van je aura in een kleine gouden band. Het is maakt je moedig voor elk obstakel, en het trekt de waarheid van je ziel naar je toe.



Als het sterk is, heb je een magnetische aanwezigheid en dwing je het respect af van iedereen die je kent. Je geeft je leven altijd honderdtien procent, want als dit lichaam sterk is, gaat God met je mee. Dit is het lichaam waarmee je in flow kunt zijn met je eigen bewustzijn en creativiteit.


Het geeft je de moed om zelfbeperkende overtuigingen, verwachtingen en alle “regels” en patronen die je gaandeweg hebt opgepikt en die niet van jou zijn, los te laten.


Je benadert het leven dus met een “alles of niets” houding en geeft altijd 110 procent. Yogi Bhajan noemt het tiende lichaam “één-plus” omdat het één is; je zielslichaam plus je uitstraling.


Als je Tiende Lichaam onderontwikkeld is, ben je misschien bang voor conflicten. Je schrikt misschien terug voor de aandacht van andere mensen, omdat je bang bent voor de energie en verantwoordelijkheid die gepaard gaan met de erkenning van je innerlijke adel.


Wanneer je eigen schild, het Stralende Lichaam, zijn licht geeft, zul je niet alleen geliefd, maar ook aanbeden worden.


 

In het kort; 


Kwaliteiten: Koninklijke moed, creativiteit, uitstraling, adel


Kernzin: “Alles of Niets”

 

Meesterschap: moedig en creatief, ongeacht obstakels of angst; straalt koninklijke uitmuntendheid uit en overtreft alle verwachtingen.

 

Indien zwak: vermijdt conflicten, is verlegen; voelt zich ineffectief en niet in staat angst te overwinnen; energieniveaus fluctueren.


Sleutel tot balans: toewijding, je haar niet knippen


Meditatie die je zou kunnen doen voor het 10de lichaam:


5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page