top of page

ma 04 mrt

|

Haarlem

Kundalini Yoga les (1)

Kundalini yoga is de yoga van bewustzijn wording. Het is bedoeld om beter om te gaan met dagelijkse beslommeringen. De oefeningen hebben in korte tijd al effect en zijn voor iedereen toegankelijk.

Kundalini Yoga les (1)
Kundalini Yoga les (1)

Tijd & Locatie

04 mrt 2024, 19:00 – 21:00

Haarlem, Spaarnwouderstraat 69, 2011 AC Haarlem, Nederland

Meer informatie

Kundalini Yoga  De moeder van alle yoga 

De moeder van alle Yoga vormen is Kundalini Yoga. Ervaar het eens  en wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Kundalini yoga is een actieve vorm van yoga waarbij je direct kunt ervaren wat de oefening voor je doet. De dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met verschillende ademtechnieken en creatieve meditaties, en je voelt je na al een paar lessen vitaler, meer flexibel, alerter en meer in balans met lichaam en geest.

De oude techniek is vanuit de Sikh traditie mondeling doorgegeven, en in 1960 overgebracht naar het westen door Yogi Bhajan, meester in de Kundalini Yoga en Witte Tantra.

Voor wie is de yoga bedoeld?

Kundalini yoga kan door iedereen worden beoefend. Het is ontworpen voor actieve mensen met verantwoordelijkheden op school, werk, familie en in de wereld. Als beginnende leerling, kun je zo snel gaan als jouw lenigheid en uithoudingsvermogen aankunnen. Probeer 1 – 3 lessen per week te nemen en 1 workshop per maand zodat je een stevige basis creeert voor een doeltreffend programma dat voldoet aan jouw behoeften, bestemming, capaciteit en levensstijl. Draag losse kleding tijdens de les, het liefst katoen of ander natuurlijk weefsel en zorg dat je voldoende water drinkt. Heb je lichamelijk of geestelijk een beperking, bespreek deelname aan yoga dan eerst met je huisarts.

Hoe werkt Kundalini yoga?

Kundalini yoga werkt direct op zowel je zenuwstelsel als het klierensysteem, waardoor je het effect van de oefeningen meteen aan den lijve ervaart. Naast de lichamelijke effecten, van het rekken van de spieren, het versneld afvoeren van gifstoffen en diepe ontspanning, kan kundalini yoga inzicht geven in emotionele blokkades en angsten. Je wordt je bewuster van je acties en de gevolgen die je onderneemt.

Met het verworven bewustzijn kun je beter communiceren en je helpen bij:

  • Het herkennen en reduceren van stress 
  • Het toenemen van de fysieke en mentale flexibiliteit
  • Diepere ontspanning
  • Het in balans brengen van het zenuw- en klierstelsel
  • Het verbeteren van persoonlijke communicatie
  • Het stimuleren van creativiteit en innovatief vermogen
  • Het tegengaan van slapeloosheid, hoge bloeddruk en cholesterol, depressiviteit en PMS
  • Een les duurt een uur tot anderhalf uur en bestaat uit een vaste volgorde van oefeningen (Kriyas), ontspanning en meditatie.

2 x proefles €20

Losse les €16

5 x strippenkaart €70

10 x sprippenkaart €135

Deel dit evenement

bottom of page